Sikeresen átírtam egy kis számláló szkriptet, ami teljesen feldob :D Pontosan azt az időt mutatja, mióta vagyok a Szerelmemmel. Még nem sok, de eljön az idő mikor a napok száma sok-sok jegyű lesz. Picit elgondolkoztam, hogy miért ápolgatjuk a lelkileg roggyant ismerőseinket. Erre egy szemléltető példa, amit rólam írtak anno :

Ma megismertem egy haverom azon oldalát, amely arra a tényre világított rá, hogy ő egy teljesen felelőtlen és lelkileg sérült ember. Tudom, kemény szavak ezek, de amikor közlik veled, hogy te vagy a hibás minden miatt..."Bla-bla-bla!

Hmm, de mégis jó barátok voltunk, bár mostanság elhűlt a kapcsolatunk, de mint minden emberi kontaktusomnál, tudom, hogy ő rá számíthatok. Vannak, viszont akikben folyamatosan csalódunk, ezeket találó néven X (ex-barátnő, ex-haver) nevezzük. Ilyenekre ha számítunk, magunkkal rántanak a véget nem érő romlás szakadékába. Na ja. Most nosztalgiáztam picit, és rájöttem, hogy csak jó döntéseim voltak. Vagyis, ha egy darabig rossznak látszott, de utána jó lett. Senki sem hibátlan, még én sem, de ahhoz, hogy láss repülni, előbb el kell engedned. Egy idő után megtanulod teljesen elfüggetleníteni magad az élet apró szúrásaitól, de vannak dolgok, melyek még újak és fájnak. Mondjuk erre a legjobb, hogy ott van a SZERELEM, de nem szabad vaknak és felelőtlennek lenni. Ez olyan mint a drog; feldob, mámorító, függőséget okoz, és másnap bazira fog fájni tőle a fejed (Ha nem olvasod el a betegtájékoztatót :D ).

Ments meg Isten a barátaimtól, az ellenségeimmel magam is elbánok !


 

Scooge effect

 2010.12.02. 18:44

A történelem ismétli magát. Az előrejelzés szerint az elkövetkezendő 3 hétben a szokásoshoz hasonló szociális front vonul át a családomon. Szerettem mindig a telet, de valahogy sohasem a Karácsony miatt, inkább a síelés, a hógolyózás, a korizás, a meleg teák maradtak meg bennem. Hát ez most is így néz majd ki. Vagyis nem, mert bővült az életem, vele szívem, lelkem és boldogságból is több van ! Szóval vágok elébe, és tudom, hogy jobb lesz mint valaha.... Emlékszem kb. tizenvalahány éves lehettem, és fájt a hasam, anyu beadta az ágyamba a kis tévét. Minden volt benne, rádió, magnó, és tv. Nagyon szerettem, 2-3 adót lehetett vele nézni, egyik az RTL a másik a FIX TV volt, a többi pedig változó volt. Nagyon szerettem a készüléket, mert csak annyi szórakozásom lehetett az ágyban betegen, míg mindenki kint játszott :/ És a lenti videót akkor láttam először és utoljára. Mikor elénekeltem otthon, leszidtak, hogy miért énekelek ilyeneket, mert ez csúnya. Na de már szabad, és most csak azért is megtaláltam és kirakom !

Tél van

 2010.12.02. 14:49

Kint tél van

A meleg elköltözött

De nem messze

Csak bele a szívekbe 

Címkék: versem

Piros nappal dícsérd a napot

 2010.12.01. 20:07

Kemény menet lesz a hét maradék fele. Ma túl estünk a városi FUTSAL bajnokságnak, és a csoportból nem jutottunk tovább, mivel az első meccsen büntetőpárbaján, nem bírtak a srácok bevakarni egyetlen gólt sem, és kettőt védtem, a harmadik bement... Utána mégegy meccs döntetlen, amit szintén büntetőpárbaj követett, amit megnyertem/tünk. Utána egy sima 6:2-es meccs. De mind ez már kevés volt a továbbjutáshoz. Szakadt a hó. Fáradt voltam és lusta. Bele kéne húznom, mert ebből nagy zakó lesz :) Ja és voltam, edzésen, ami félig elmaradt. Visszaértem hamarabb, Robival szaroztam a német fordításán... És csak várok és várok és várok... És szejetjeeek <3

NYAMI NYAMI Afrikai Isten

 2010.11.30. 16:58


Származás

Dél-Afrika, Zambézi folyó mentén (Zambia, Angola, Zimbabwe,  Mozambik)a tonga törzs egyik istene, a Zambézi folyó isteneként is tekintik vagy a Kígyószellemként (az elnevezés a folyó tekergésére utalhat).

Ábrázolás

A Folyóisten általában férfiként van ábrázolva , a Nyami Nyamit kígyótesttel és halfejjel, örvényként, vagy folyami sárkányként képzelik el, és a Zambézi völgyének illetve magának a folyónak az isteneként tekintenek rá. A Nyami Nyamit rendszeren kígyószerű teremtményként ábrázolják, és megtalálható ékszereken, mint medál – általában fából, kőből, csontból, alkalmanként elefántcsontból, ezüstből vagy aranyból kivésve, és használják divatkiegésztőként illetve szerencsehozóként egyaránt, hasonlóan a Szent Kristóf-medál viseléséhez. A körülményesen kivésett, hagyományos sétapálcák, amik a Nyami Nyamit és annak kapcsolatát ábrázolják a völgy lakóival, kedveltek voltak a Zimbabwébe látogató turisták körében és történelmi ajándékok voltak a tekintélyes látogatóknak.

A NYAMI NYAMI legenda

Hipotézis

A Nyaminyamit a helyiek több alkalommal látták, de a Lochness-i szörnyhöz hasonlóan tudományos bizonyítékot nem tudtak szolgáltatni eddig. Valaki szerint forgószélként nézett ki, de a legtöbben sárkányszerű, kígyótestű halfejű lényként látták.

Néphiedelem

Nyaminyami legendájának több változata is létezik. Ennek oka, hogy a helyi folklór nehéz időkben gyakran elővette a hitet.

Valóság

Van egy jól dokumentált történet egy gát falának építéséről és az áradás történetéről 1957-1958-ban.

Kariba tavának (Zimbabwe) vize éppen csak emelkedni kezdett, a Tongák segítségül hívták Nyaminyami szellemét, hogy ellenálljon a munkálatoknak.  Bár sohasem használták föl politikai célokra, de ebben az esetben közös ellenségként kezelték a fehér emberek gátépítési tervét. Mikor 1957-ben egy rekord méretű áradás tört rá a medencére, amire több mint ezer éve nem volt példa. Ez az ár, megállította és le is rombolta az eddigi munkálatokat. A helyiek biztosra vették, hogy szavaik meghallgatásra találtak és várták a mindent elsöprő végső áradást, ami 1958-ban legalább annyira pusztító volt mint az előző évben. A vének ma azt mondják, hogy az ő közbenjárásukra, ily módón békült ki Nyaminyami.

Amíg a gát állt, többször is voltak földrengések, amikre azt tartják, hogy Nyaminyami nagyon magányos volt és el volt zárva a Szerelmétől.

Vége

Sok próbálkozás után a gátat sikeresen felépítették, miután a sok áradást, és a rengeteg halálesetet az ő haragjának tudják be. Miután a gát kész lett, a törzs hite szerint a Nyami Nyami visszavonult az emberek világából 


 
 

Irodalomjegyzék

http://www.zambezi.com/content/nyaminyami___zambezi_spirit

http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyami_Nyami

http://hu.wikipedia.org/wiki/Zambézi

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Zambezi_river_basin.jpg&filetimestamp=20050902125510

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Kariba_dam.jpg&filetimestamp=20071130224747

google earth ©

http://africangold.co.za/blogs/wp-content/uploads/2009/03/nyami-nyami-pendant-large-3d1.jpg

http://www.safariafrica.co.za/tourist-attractions/nyaminyami.htm

 

 

 LETÖLTHETŐ PDF-ben itt

 

süti beállítások módosítása