Avagy a Nyírsági ellenőrök krónikája.

Biztosan mindenki feltette magának már azt a kérdést, hogy egy buszt lekésni a jobb, vagy előbb odaérkezni a következőre. Esetemben nem volt választási lehetőség, mivel a haverok már felszálltak a szép Szolariszra. Majd a járgány elindult Sóstóról Nyíregyházára. Valaki vett jegyet, valaki meg a használtakat lyukasztotta újra (jaj de gyerek vagy Jimmy !! ) Én csak éppen fújtam egyet, és próbáltam kiheverni a nap eddigi veszteségeit... Majd éppen leülnék, mire ismerős szavak ütik meg a fülemet: " Menetjegyeket, bérleteket tessék ellenőrzésre felmutatni ! " Gyorsan felmértem az erőviszonyokat és a szituációt. Sajnos elkaptak minket, és hármunknak nem volt jegye, és Marcee meg nem kezelte (az összesen 4 szabálysértő!!!). Kedves ellenőr sokáig próbálkozott igazoltatni bennünket (közben sikeresen beszorítva minket a mozgássérült szektorba), de ne szólj szám, nem fáj fejem stratégiát választottuk ! Erre a következő lépés a rendőrjárőr kihívása volt. Itt kezdődtek a gubancok, mivel kitörni a buszból esélyünk sem lett volna:

1.) a semmi közepén voltunk

2.) enyhén szólva nem pehelysúlyú volt a kidobófiúból előléptetett ellenőr

3.) a sofőr is volt olyan rendi, hogy nem nyitotta ki az ajtót

4.) túl sokan voltunk, túl sok cuccal

Szóval, előjöttem a "Szóljunk a szívéhez" stratégiával, ami könnyen kudarcba fulladt, mert ehhez minimális szellemi fejlettség igényeltetett (amit a nyíregyi főiskolától sem kap meg az ember). Majd a megvesztegetés, amit az "OKOS" megoldás fedőnéven emlegetünk, bár a nagyon erkölcsös, enyhén kisebbségi beütésekkel bíró kollegina ellenzett legjobban.

 A végére sikerült elérni, hogy visszahívják a járőrt, és hajlandóak leszünk helyszíni bírságot fizetni. És itt jön a csavar, 4-en voltunk és annyira összezavartuk őket, hogy csak 2 bírságot fizettettek ki velünk, ami valamennyivel drágább volt tavalyi lebukásunknál. Viszont sok a hasonlóság: 20., röpi, strand, lazyboy, és persze a lányok.

Ja igen, ilyenkor mindig van aki vigasztalja az embert, vagy éppen nevessen rajta....

A bejegyzés trackback címe:

https://6arolo.blog.hu/api/trackback/id/tr322096723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása