HTML tartalmak beszúrása

 2010.02.07. 09:12

Mindenkivel volt már úgy, hogy szeretett volna beszúrni egy képet, zenét, vagy videót a blogjába... Na most itt az idő amikor eljött a megvilágosodás ! 

1.) lépés látod a szerkesztő felületet, és bal felső részen a FORRÁSKÓD nevű cuccra kell ráklikkelin. Ezek után látni fogod az eddigi szövegedet html programnyelven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2/a.) Ha képet akarsz beszúrni, akkor ez a legegyszerűbb. Csak meg kell keresned a kép online linkjét (ha nincs akkor töltsd fel a képet mondjuk a http://www.kepfeltoltes.hu -ra) pld az enyém most : http://www.koroskabel.hu/agrifrucht/term/alma.gif Majd itt a beillesztő kód rész, amit be kell másolni a FORRÁSKÓD részbe, ahova akarod a képet helyezni:

<p><img alt="" width="368" height="349" src="http://www.koroskabel.hu/agrifrucht/term/alma.gif " /></p>

  Fontos tudnivalók : a width és a height utáni számok a kép szélességét és magasságát adják meg (célszerű az eredeti méretet használni, amit egy jobbklikkel a Kép tulajdonságainál meg is tudhatunk). Az src utáni helyre kell betenni a kép linkjét... és Vualá kész :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2/b.) Ha zenéről van szó, akkor hasonlóképpen kell eljárni. De itt már szükség van egy külső zenét lejátszó flash progira, amit a legtöbb zene mellé szoktak mellékelni. Keressünk egy zenét a http://www.filestube.com/ oldalon. Ha sikerrel jártunk akkor valami ilyesmit kéne látnunk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Középen van egy kis lejátszó amit mi is beilleszthetünk, ha az EMBED COD-ot bemásoljuk a blogunk posztjának FORRÁSKÓDJÁBA. Ehhez csak a COPY cimkére kell ráklikkelni , majd CTRL+V.( ha irritál minket akkor célszerű eltüntetni a többi szöveget alulról illetve felülről) Ha netalán le is akarjuk szedni a muzsikát, akkor alul ott a direkt link, amit mondjuk egy TOTAL COMMANDERbe beírva le is tudjuk szedni :D

 

 

2/c.)Videó esetén hasonló a szitu. Mivel hogy ide is kell egy beépülő modul, ennek a beillesztésem sem igényel nagy tudást. Rákeresünk valamire a https://www.youtube.com -on. Majd ha engedélyezik a beágyazást akkor szintén az EMBED melletti kódot kell bemásolni, de itt már a CUSTOMIZE-re klikkelve csinálhatunk egy két beállítást, pld hogy mekkora legyen mérete, a színe a vezérlőnek,vagy akár milyen eszközök legyenek még elérhetők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÉS kb így néz ki :D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6arolo.blog.hu/api/trackback/id/tr741735719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása