3 testvér

 2010.10.17. 19:44

 Hol volt, hol nem volt, volt egyszer három testvér: Arrogáns, Aranyozott és Articsóka. Mikor a három srác felnőtt, apjuk így szólt a legidősebbhez:

-Arrogáns fiam, menj ki az erdőbe, és hozz nekem egy kosár szeretetet !

A fiú megfogadta apja tanácsát, és egy üres kosárral rögtön nekilátott a végtelen rengetegnek. Nem sokkal később az apa így szólt a legkisebb fiához:

-Articsóka fiam, menj ki az erdőbe és hozz nekem egy kosár étvágyat!

A fiú nagy buzgón kapta föl leggyorsabb surranóját, és hirtelen el is tűnt a fák között. Az apa otthon maradt legkedvesebb fiával, Aranyozottal. Nagyon szerette Aranyozott fiát az apa, és régi vágya volt, hogy kettesben együtt töltsék el az időt, mint APA & FIA. De Aranyozott nagyon passzív volt, és semmihez nem volt kedve. Nap végére a két testvér hazaérkezett, ámde üres kosárral, sikertelenül. Másnap az apa megkérte legkedvesebb fiát:

-Aranyozott fiam, menj ki az erdőbe és hozz egy kosár szeretetet és egy kosár étvágyat.

A fiú engedelmeskedett apjának. Késő délután két kosár volt a kis ház ajtaja előtt. Egyik színültig tele volt étvággyal a másik pedig szeretettel. Az apa így végre igazán boldognak érezhette magát !

 

A pénz nem boldogít, de nehéz nélküle boldognak lenni !

Címkék: versem

A bejegyzés trackback címe:

https://6arolo.blog.hu/api/trackback/id/tr942379199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása