Zene Pult

 2011.02.05. 07:52

Gondolkodtam, és sokat beszéltem a témában a barátaimmal, hogy a világ zenei izlése nagyon nagy ütemben romlik. A dalok szövege, mondanivalójuk, szókincsük mind félelmetes állapotokról tanúskodik.

Kezdjük mindjárt egy régi klasszikussal, Eamonnal. A szám címe Baszd meg ( Fuck it )2003-ból, ez volt az amerikai ( olasz és ír felmenőkkel rendelkező) rapper debütáló slágere. Szerencsére a Youtubon a hivatalos verzió még cenzurázva van, de aki élelmes, az megtalálja az eredetit is.

Nehogy azt higyük, hogy az ártatlan női nem képviselői nem képesek az érzéseiket alpárian elmondani, de határozottan nagyobb szókinccsel bír Lily Allen Baszd meg ( Fuck you ) című száma. Azt tegyük hozzá, hogy még a videóklipp is aranyos, és kifejező

Ugye emlékszel még Gnarls Barkley-nek az Őrült ( Crazy ) című slágerére ? Ha nem nem baj, mivel a performansz énekese szóló karrierbe kezdett. Neve a pofás Cee Lo Green és a változatosság kedvéért a számának címe szintén Bazd meg ( Fuck you ), de abban megegyezhetünk, hogy ilyen testtel igenis lehettek szerelmi csalódásai. De a klipp és a hangvilág együttes hatása pozitív :)

Mos meg következzen egy csalódás számomra, mégpedig egy Akonos produkció. Nem tudtam fölfögni, hogy csak poén kedvéért lett-e a szám, vagy tényleg Amerika népét sokasodásra akarja buzdítani. Mondjuk a mostani helyzetben, lehet hogy a (magyar) kormánynak nem is lenne rossz propaganda. A szám címe a változatosság kedvéért Most szexeltem (I just had szex ). Élvezzétek, mert jó szám :)

A végére, hogy bemutassam, mi magyarok sem vagyunk lemaradva, íme a Belgától a magyar alpári zene csúcsa, a trágár szókincs királynéja, a káromkodás lexikonja, az Egy két há :

Címkék: zene

Gombóc benned

 2011.02.04. 12:35

A Gombóc egy furcsa lény

Többnyire benned él

Van benne nem kevés szeretet

Szinte csak úgy sugározza a meleget

 

Gombóc nyelve gügyögés

Kedvenc dolga ölelés

Szereti szép mosolyod

Eloszlatja búd s bajod

 

Gombóc néha bajos

De Te akkor is vagy aranyos

A Gombóc egy furcsa lény

Csakis mindig benned él  

Címkék: versem

Ez a szállóige forog az agyamba már mióta... Ritkán van úgy, hogy nem mondom ki, hogy elegem van valamiből, de kezd megint afelé haladni a dolog. Igen, tudom van sok olyan szociálisan és morálisan roggyant ember a világon, akik lehet, hogy nem készakarva, de annyira felgyújtanak belül bennem valamit, hogy észre sem veszem és már minden lángol. Napomnak egy csúcspontja volt (a két óra filmnézésen kívül, amitől már nem lehet levakarni a plafonról !!! ), hogy magyar fakton a nyelv aktuális probrémáira tértünk ki. Egyik ilyen a LÁJK-kérdés, de szó esett a plágiumról (nekem volt igazam, de ezt tudtam is :P ). Szóval most hideg van, majdnem havazik. Kezdem magamat csődben érezni, minden szinten. Be kell húznom a gyeplőt, mert ez így rossz lesz. De menni, fog mert már nagyon májer vagyok ebben, sőt már picit el is szoktam tőle... De egy valamit utálok, hogyha valaki játszik az időmmel, ha valaki élvezi, hogy bénázik amikor én nem vagyok kapó rá, és bénázzon, de ne az én drága időmben! Aki hülye, az halljon meg (Viva természetes szelektáció!!!) ! Én nem fogom őt segíteni, mert rohadtúl semmi közöm hozzá, se neki hozzám. A végére engedjétek meg, hogy feldobjam magam :)

játszMA

 2011.02.02. 22:03

Egyik kedvenc filmem. Hogy megint filmek és hogy jön ide ? Bekapcsolódtam az angol munkaközösségbe és erről beszéltünk. Sikeres edzésen is túl vagyok, ahol szerintem eddigi legjobb ütéseimet vittem véghez. De sajna a csapatunk eléggé langyi még mindig... Jah és a buszos bácsi 200Ft-ből a 125Ft-s jegyár mellett 170Ft-t adott vissza. Szóval jó napom volt. Viszont ismét kitértem arra a pontra, hogy fogom és felbérelek egy srácot, hogy utazzon Pestre és pofozzon föl egy nőstényt. Kaptam is ajánlatot rá, és valljuk be az 1000Ft igen méltányos ár. Vagy csak jók a kapcsolataim ?? De a nap vicce:

A "csiga biga gyere ki" című népdal prózában:
Figyelem! Sürgősen megkérünk minden házzal rendelkező puhatestűt, hogy ingatlanát záros határidőn belül hagyja el, az annak külső felszínén keletkezett, és azóta is folyamatban lévő tűzeset miatt. A károsultakat folyékony és félig megszilárdult tejipai termékekkel kártalanítjuk, amelyek együttes mennyisége egyelőre két napi fejadagot tesz ki.

Csilisbab -> Puki - > WC kódex

 2011.02.01. 20:26

Jó menzakajának számít a csilisbab, mert azt nagyon nehezen lehet elrontani. De ép ésszel nem bírom felfögni, hogy miért nem lehet az ember inteligens. Szitu :

  • van 4 wc
  • 1. nem rendelkezik bezáróval (általában mivel férfi illemhelyről van szó vizelet ürítésre használják, eredménye, hogy körülötte lévő rész nyomokban pisit tartalmaz :P )
  • 2. mozog az ülőke, alkalmanként elveszik (jelen esetben foglalt volt, és érdekes csattogó hangok jöttek ki belőle )
  • 3. rossz a bezárója ( kizárásos alapon ez jutott a barna maci kitermelésének helyéül )
  • 4. tőrzshely (felfoghatatlan módon el volt dugítva wcpapírral és kakival :(, használata ezek után felejtős )

Nincs annál jobb érzés mikor az ember megtudja, hogy a szomszéd wc-ben egy p#cs önkielégített, és mikor meglátja majd elröhögi magát, hogy bazz ő volt :P

süti beállítások módosítása