Család

 2010.10.24. 00:00

Már régóta nyúzza a csipogómat, hogy milyen a hátterem. Tudom, hogy alig van olyan ember, aki tökéletes családmodellbe született, illetve él még ma is. Én a többséget gyarapítom, vagyis szerintem. Az tény, hogy az ember a családjának legnagyobb részét nem választhatja meg, de ezek mellett ott van egy összetartó kötelék, egy láthatatlan erő, a szeretet. 

A mai világ arra megy rá, hogy mindezt a köteléket felszakítsa, hogy az emberek maguknak éljenek, és csak magukkal törődjenek. Észre sem vesszük, és a hivatásunk kigyilkolja a bennünk lakozó lelkiismeretet. Az érzéseink átalakulnak, vágyódásaink a fundamentális dolgokhoz kötődnek. A szeretet fogalma átértékelődik. A közös ünnepek, születésnapok, évfordulók ünneplése, előbb sablonosan monotonná válik, majd szépen lassan az idő homályában eltűnik. Az ajándékokat muszájból vesszük, és az egész csak a saját egzisztenciánk tükrözésére szolgál, de akaratlanul is ott rejti az elkorcsosult értéket, ami kinek a beszerzéssel töltött idő, módszer, ár vagy áldozat jelent.

Az ember tud a környezetéhez a legjobban alkalmazkodni, és minden változás nehéz, de tudni kell, hogy van visszaút, de nem könnyű ! Amikor egy morálisan összedőlt, megtépázott család tagjai egymást hibáztatják, egymást okolják az amúgy is kaotikus aktuálpolitikai helyzetben, akkor a család intézményét ostromolják. A alkotóknak egyensúlyba kell rendeződni, és kifelé kell fordítaniuk azon pajzsaikat és fegyvereiket, amelyeket az egymás ellen vívott háborúban használtak.

Ahhoz, hogy mindez beteljesüljön, magas szintű empátia igényeltetik és sok türelmet illetve lemondást igényel. A változás nem fog egyik napról a másikra bekövetkezni, de gyümölcse viszont megmarad a következő generációk számára.

Hogy az ember mit gondol arról amit olvas, az a saját szíve joga, viszont az, hogy mit mond róla, az már nem mindegy ! Ezért ha olvasod ezen sorokat, függetlenül attól, hogy ki vagy, kérlek ne ragadj ki részeket belőle, mert ez egy egész!

Címkék: elmefuttatás

 Jó, elkaptuk a ritmust. Matek doga ismételt 5-ös :D Mindenki kidőlt a víruskától, de én vagyok a bevehetetlen bástya. Az edzéseken kezdek kondiba és formába jönni :D Pörög a suli, és én pörgök vele ! Anyu ma írt nekem egy levelet, amiben a találkozás gondolatát boncolja... Hm... Lehet hogy ?... 

Már csak 3-t kell alukálni és vasárnap lesz! Ma meg D-nek vásároltam be, meg gyógyszert, meg adtam föl a csekkjét a postán. Olyan mintha az anyja lennék. De cserébe a vasárnap szabad ! 

Na itt van egy kis pörgés :

Kezdek lemaradni :D

 2010.10.19. 17:29

Tudom, hogy mostanság nem valami sokat írogatok ide, de meg van az oka :D Úgy érzem, megleltem azt a nagy okot, ami elindította ezt a hihetetlen nagy betűáradatot. Ha visszatekintünk az első bejegyzésre (amiben van még hiba is :D !!! ) Láthatjuk, hogy mára minden tanárral meg vagyok békélve, és a magánéletem is harmóniában van a természettel. Jó persze van mindig egy kis kivétel...

De szavaim megértő füleket találnak, és tudjátok, nehéz kétszer elmesélni valamit. Többször megfordult már a fejemben a dolog, de nem adom föl, csak kicsit visszaveszünk majd a napi rendszerességből :D

Nemrég volt vasárnap, és az én Egyetlenkém meglátogatott. Nagyon boldognak érzem magam vele mindig, és olyankorra az idő szinte megáll, és gondomat még mélyebb sírba ásom, s mélyen nézek a szép lány szemébe, mint csillag csendes tó vizébe. Olyan hihetetlen, hozott nekem kesztyűcskét, és a muffin amit süt, arra nem lehet szavakat találni. Persze azt is említsük meg, hogy egyeseknél leprás hatást vált ki egy-egy áll leeséssel, hogy basszus az tényleg az én barátnőm :)

Közben Q és még Pici lelki élete is kesze-kusza, és mivel jó barátok segítek, jah és Krisz, na ő Kriiisz :D 

Tegnap csak döntetlent játszottunk, egy eléggé erős csapat ellen, 0-3ról felállva, 4-4 lett a vége... Nagyon várom már a hétvégét <3
 

Na viszont most lassan indulnom kell edzésre, és hideg van, de van jó kis kesztyűm :))

süti beállítások módosítása